Beste tools voor videobellen

In deze bijzondere tijd kunnen we helaas niet bij elkaar komen. Gelukkig beschikken we in België over prima internet waardoor we toch met familie en vrienden in contact kunnen blijven. Videobellen is hier een uitstekende manier voor!

Beste tools voor videobellen

Vanwege de huidige situatie is het voor veel van onze gebruikers niet meer mogelijk elkaar persoonlijk een cadeau te geven. Daarom hebben we het mogelijk gemaakt om een postadres in te vullen bij het namen trekken. Stuur uw cadeau op naar uw getrokken naam en organiseer een videofeestje om de cadeaus uit te pakken!

Om u te helpen hebben we de beste tools voor een videogesprek op een rijtje gezet. Waarschijnlijk hebt u al een geschikte app op uw gsm of computer staan!

WhatsApp

Vrijwel iedereen heeft WhatsApp op zijn gsm om gratis berichtjes naar elkaar te sturen. Wist u dat u via WhatsApp ook eenvoudig kunt videobellen met een groep van maximum vier personen? Let wel op dat u tijdens WhatsApp videobellen Wi-Fi gebruikt, anders is u databundel rap op. Bekijk hoe u eenvoudig een WhatsApp-videogesprek kan starten.

WhatsApp

Zoom

Zoom is een dienst voor het houden van videogesprekken en conferenties met grote groepen. Om Zoom te gebruiken hoeft u niets te downloaden, het werkt namelijk al via een moderne internetbrowser. Zoom is de laatste tijd negatief in het nieuws geweest. We raden u daarom aan om uw privacyvoorkeuren in te stellen als u Zoom voor videofeestjes wilt gebruiken.

Zoom

Jitsi

Jitsi is een gratis dienst waarmee u gemakkelijk zonder een account videogesprekken kan voeren. Misschien is Jitsi minder bekend, maar het beeld en geluid moeten zeker niet onder doen voor de grotere diensten. Het is goed om te weten dat Jitsi een open-source dienst is, dit houdt in dat ze heel transparant zijn en privacy voorop stellen. Het programma is te gebruiken via uw browser, zodat uw videofeestje direct kan beginnen. U kan ook een app op uw gsm downloaden.

Jitsi

Discord

Discord is een gratis chatdienst die normaal gesproken voor gamen wordt gebruikt. Door de functies die Discord biedt is het ook zeer geschikt voor videobellen met meerdere personen. Daarbij kan u ook eenvoudig uw scherm delen of via de chat toffe GIFjes naar elkaar sturen. Het is niet verplicht om het programma te downloaden. U kan direct via uw browser een videogesprek met Discord starten!

Discord

FaceTime

Hebt u een iPhone, iPad of MacBook? Dan kan u gebruik maken van FaceTime. Dit is een gratis app die standaard geïnstalleerd is op alle Apple apparaten. Daarnaast biedt FaceTime een unieke functie, namelijk het gebruik van Memoji’s. Dit zijn geanimeerde Emoji’s die tijdens het videobellen uw gezicht en gezichtsuitdrukking volgen. U kan een eigen Memoji samenstellen en deze in een videogesprek gebruiken. Bekijk hoe FaceTime-groepsgesprekken werken.

FaceTime

Skype en Microsoft Teams

Skype was een van de eerste programma’s waarmee u gratis kon videobellen. Vrijwel iedereen heeft wel eens van Skype gehoord, maar wist u ook dat u van Skype naar Microsoft Teams kan bellen en andersom? Microsoft Teams wordt steeds populairder omdat het tegenwoordig door heel veel bedrijven wordt gebruikt. Veel mensen werken momenteel thuis waardoor de kans groot is dat u via uw werk Microsoft Teams al kan gebruiken. Hier leest u meer over wat je met Skype en Microsoft Teams kan doen.

Skype en Microsoft Teams

We wensen iedereen veel sterkte in deze bijzondere tijden! Blijf met elkaar in contact, maar natuurlijk wel op gepaste afstand! #BlijfThuis