Over namen trekken

drawnames is de zustersite van het Nederlandse lootjestrekken.nl. Namen trekken voor de Kerst/eindejaarsfeesten wordt nu ook in België een stuk makkelijker!

Start namen trekken

Namen trekken

Namen trekken verwijst naar het proces van loten, waarbij familieleden, gezinsleden, vrienden op een stukje papier (briefje of lotje) hun naam en een cadeauwens schreven.

Deze namen werden bijvoorbeeld in een hoed gedeponeerd. Het was de bedoeling dat iedereen uit die hoed een naam trok. Zo werd bepaald -soms na meerdere keren namen trekken- voor wie je een cadeau moest kopen.

Internet

Een voorwaarde voor het namen trekken was dat alle personen ook echt aanwezig moesten zijn. Dat kon soms een probleem zijn voor mensen die niet dichtbij elkaar woonden. Daar is de laatste jaren verandering in gekomen sinds de opkomst van de computer in combinatie met het internet.

Via de site www.lootjestrekken.nl en sinds 2012 www.drawnames.be kunnen de namen online worden getrokken zonder dat alle deelnemers aan het kerstfeest daarbij aanwezig moeten zijn. De onschuldige hand van het internet neemt deze taak nu over!

Kerstmis

Hoe ga jij dit jaar Kerstmis vieren? Kijk eens op:
kerstmis.2link.be