Vaderdag

Op de tweede zondag van juni is het zover: Vaderdag! Tijd om je vader eens goed te verwennen met een lekker ontbijt op bed, een mooi knutselwerk, of een tof Vaderdag cadeau. Wat geef jij je vader dit jaar?

Vaderdag cadeau inspiratie nodig?
Bekijk Vaderdag cadeaus

Vaderdag

De oorsprong van Vaderdag

Vaderdag is hét moment om je vader eens goed in de bloemetjes te zetten, maar waar komt Vaderdag nu eigenlijk vandaan? Vaderdag vindt zijn oorsprong in de Verenigde Staten. In 1910 werd Vaderdag daar voor het eerst gevierd, het initiatief hiervoor werd genomen door Sanora Smart Dodd. Ze kwam op het idee tijdens het luisteren naar een moederdagpreek in 1909.

Vaderdag tradities

In België vieren we Vaderdag traditiegetrouw door je vader te verwennen met een ontbijt op bed, een mooi knutselwerk of een goed cadeau.

Vaderdag tradities


De populairste tradities voor Vaderdag zijn activiteiten, kaarten en cadeaus

Ontbijt op bed
Ontbijt op bed is een traditie die bij Vaderdag hoort. Kinderen staan extra vroeg op om een lekker ontbijt voor vader klaar te maken. Vaak helpt moeder hier een handje bij mee.

Op stap
Een dag op stap met je vader is een leuke manier om je vader extra in de bloemetjes te zetten. Zeker wanneer dit aansluit bij zijn hobby’s en interesses. Denk maar aan vissen, wandelen, golfen, bowlen, of samen naar de wedstrijd van zijn favoriete club kijken.

Cadeaus
Jonge kinderen maken voor Vaderdag vaak zelf een cadeau, van een mooie tekening tot met liefde gemaakt knutselwerk. Vaak wordt er op lagere scholen ook tijd besteed aan het knutselen voor Vaderdag. Voor oudere kinderen en volwassenen is het gebruikelijker om een cadeau te kopen.

Vaderdag

Vaderdag cadeau-inspiratie

Kun jij wel wat Vaderdag cadeau-inspiratie gebruiken? In onze cadeauzoeker vind je de tofste cadeaus voor Vaderdag.
Bekijk Vaderdag cadeaus

We wensen je een fijne Vaderdag!