Moederdag

Op de tweede zondag van mei is het zover: Moederdag! Tijd om u moeder te verwennen met een lekker ontbijt op bed, een zelfgemaakt knutselwerk, een mooie bos bloemen, of een attent Moederdag cadeau. Hoe viert u Moederdag dit jaar?

Moederdag cadeau inspiratie nodig?
Bekijk Moederdag cadeaus

Moederdag

De oorsprong van Moederdag

Op Moederdag zetten we moeders in de bloemetjes, maar waar komt Moederdag nu eigenlijk vandaan? Het vereren van moeders gaat duizenden jaren terug naar het klassieke Griekenland, maar de oorsprong van Moederdag zoals wij dat vieren ligt in de Verenigde Staten. In 1908 werd dit in de Verenigde Staten voor het eerst gevierd, het initiatief hiervoor werd genomen door Anna Jarvis.

Moederdag tradities

Moederdag is dé dag om u moeder te verwennen. In België doen we dit traditioneel met bloemen, een ontbijt op bed of een leuk cadeau.

Bloemen
Tot op de dag van vandaag is een bos bloemen hét klassieke Moederdag cadeau. Bloemen spelen al sinds het begin van Moederdag een belangrijke rol bij de moederdagviering. Bedenker Anna Jarvis zag graag dat bloemen, met name anjers, werden gegeven aan moeders.

Moederdag

Ontbijt op bed
Het verzorgen van een ontbijt op bed is een traditie die bij Moederdag hoort. Kinderen staan op Moederdag extra vroeg op om voor moeder een lekker ontbijt klaar te maken. Vaak helpt vader daar een handje bij mee.

Cadeaus
Jonge kinderen maken traditiegetrouw zelf een cadeau voor Moederdag, van een mooie tekening tot een met liefde gemaakt knutselwerk. Vaak wordt er op lagere scholen ook tijd besteed aan het knutselen voor Moederdag. Voor oudere kinderen en volwassenen is het gebruikelijker om een cadeau te kopen.

Moederdag

Moederdag cadeau-inspiratie

Kan u wel wat Moederdag cadeau-inspiratie gebruiken? In onze cadeauzoeker vindt u de tofste cadeaus voor Moederdag.
Bekijk Moederdag cadeaus

We wensen u een fijne Moederdag!